DETAILED NOTES ON הרמת סינוס

Detailed Notes on הרמת סינוס

Detailed Notes on הרמת סינוס

Blog Article

הרופא יוצר חתך בחניכיים ופתח בעצם הלסת לתוך הסינוס. דרך הפתח מוחדרים החומרים לבנית העצם החדשה (תחליפי עצם). בסיום התהליך החתך נתפר ונסגר ע”י הרופא.

מדד המושקף את השירות של החברות בענף. הציון מחושב כממוצ'ע טל הרכיבים הבאים

הליכי הרמת סינוס מבוצעים בשתי שיטות שונות בהתאם למאפיינים הייחודיים של כל מטופל. בהרמת סינוס פתוחה ההליך הכירורגי כולל ביצוע חתך בצידה החיצוני של הלסת העליונה. הפתח מאפשר לרופא המנתח, תוך הרמת הרירית שבדופן חלל הסינוס, להחדיר גרגרים של חומר המכונה "תחליף עצם" אשר מעורר את הגוף להחליף את הגרגרים ברקמת עצם טבעית בריאה.

שימוש בפורטל אינו מחליף את אחריות המשתמש והגולש לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי מוסמך ובכפוף לתנאי השימוש בפורטל.

למעשה, מהווה ההליך של הרמת סינוס שלב מקדים לטיפולי השתלים הדנטאליים (השתלות שיניים). הליך כירורגי זה מתבצע על ידי מומחה לכירורגית פה ולסת או מומחה לחניכיים והשתלות, במקרים בהם סובל המטופל מספיגת עצם שמקשה על המשך טיפולי השתלים.

יתרונות – גודל הבלוק הוא בכך שיש לו חוזק ויציבות ראשוניים מאחר ומדובר בגוש של עצםץ את הבלוק עצם מקבעים עם ברגים לעצם הלסת ובדרך כלל מכסים בממברנה להגנה.

בשנים האחרונות פותחו מספר שיטות המאפשרות ביצוע הרמת סינוס בפולשנות מינימלית בחלקן על ידי הרמה סלקטיבית של הממברנה (הרירית) ובכך מאפשרות ביצוע ההליך ללא צורך בפתיחה של כל חלל הפה בטכניקות שונות המפחיתות את הסיכון שבקריעת הממברנה ובסיבוכים/ זיהומים הנלווים לכך ובעצם זה גם מקצרות את משך הניתוח.

בנושא השתלות, שתלים, כירורגיה והרמות סינוס, כדאי גם לקרוא את המאמרים הבאים:

לאחרונה, בקרב רופאי שיניים חל שימוש בגורמי צמיחה שמזרזים את התאחות העצם, ולמעשה חוסכים את ההמתנה גם כאשר מדובר בעצם סינטטית. תהליך חדשני זה כולל לקיחת דגימת דם של המטופל שממנה מוציאים פלאזמה המועשרת בפלאטלט.

מנגד, יש את האופציה היותר מבוקרת מבין השתיים, שבה החתך נפער במקום שבו הייתה אמורה להיות השן וכך בעצם ניתן להחדיר כמות מוגבלת של עצם. אופציה זו הינה הרמת סינוס סגורה.

לחילופין יוכל המטופל לשקול את הפתרונות האחרים כמו כתרים, גשרים שיישענו על שיניים סמוכות וכמובן שיניים תותבות נשלפות.

דוקטור יצחק אידלמן

הימנעות מקינוח אף- חודש ימים לאחר הניתוח חשוב להימנע למד עוד מקינוח אף, וזאת על מנת לא לפגוע בהליך ההחלמה של הרקמה העדינה.

במקרים נדירים העצם הקיימת לא מצליחה להתמזג עם העצם המושתלת. זה אומר שהאזור המושתל לא יכול לפתח אספקת דם תקינה. אם זה קורה, ייתכן שתצטרכו לעבור שוב ניתוח הרמת סינוס.

Report this page